Tilausten toimitusaika 2-4 arkipäivää. Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin Suomessa.

Mitä AMK-lakkien väri kertoo?

Salon® AMK-lakeissa oma tutkintosi näkyy ja erottuu. Lakkien rungon ja tupsun pohjaväri on viininpunainen ja ohut alakohtainen värinauha kertoo tutkinnostasi. 

 

Salon® AMK-lakkien alakohtaiset värit:

  • Vihreä - luonnonvara-ala
  • Viininpunainen – Sosiaali- ja terveysala
  • Lila – Humanistinen- ja kasvatusala
  • Keltainen – Kulttuuriala
  • Valkoinen – Matkailu- ja ravitsemisala
  • Harmaa - liiketalous- ja tietojenkäsittelyala

Astu verkkokauppaamme ja hae lakkia ammattinimikkeellä. Salon® AMK-lakit 

Luo lakistasi entistä persoonallisempi. Mikäli haluat lisätä toiveiden AMK-lakkiisi esimerkiksi koulun tai liiton omia tunnuksia, niin olethan meihin yhteydessä: salon@salon.fi. Kun suunnittelet yhdessä suomalaisen lakkikulttuurin asiantuntijan kanssa, voit luottaa, että saat yhteisöllesi vuosisatojen perinteitä kunnioittavan, ajattomasti juhlallisen valmistujaislakin.

 

Miksi amk-lakissa on tupsu ja miksi lakit ovat väriltään viininpunaisia? 

Salon Lakkitehdas Oy aloitti valmistamaan ylioppilas- ja merkonomilakkeja 1980-luvun lopulla, kun Isohella ajautui konkurssiin. Ruotsissa 1990-luvulla haluttiin nostaa ammattitutkintojen arvostusta ja Salon valmisti ensimmäiset ammattitutkintolakit Ruotsin markkinoille. 90-luvun loppupuolella ammattilakit alkoivat yleistyä myös Suomessa ja Salon kehitti yhteistyössä ammattioppilaitosten kanssa ammatillisen koulutuksen koulutuslohkotunnusjärjestelmän, joka tunnetaan paremmin AMK 2000® -tavaramerkillä. Tunnusjärjestelmä on tutkintoalojen värikoodausjärjestelmä, jossa erotetaan ammatilliset alat ja tutkinnot toisistaan.

Tänäkin päivänä jokainen Salon® ammatillinen valmistujaislakki kantaa Opetushallituksen virallista tutkintonimikettä ja 1990-luvulla kehitettyä värinauhaa. Löydät helposti oman tutkinnon ammattilakin verkkokaupastamme hakutoiminnolla.

 

Ammattikorkeakoulujen historiaa 

Ammattikorkeakouluja syntyi Eurooppaan 1970-luvulla. Ammattikorkeakoulut olivat eurooppalainen koulutuspoliittinen vastaus ylioppilaiden paljoudelle ja myös vastaisku yliopistojen akateemiseen ja ei-käytännölliseen koulutusprofiiliin (Tenhiälä, 1996). Suomessa ammattikorkeakouluista puhuttiin Suomessa ensimmäisen kerran jo 1960-1980 -luvuilla, mutta esitys ei vielä tuolloin edennyt. Vuonna 1990 eduskuntaan tehtiin ehdotus ammattikorkeakoulujen perustamisesta. Ensimmäiset ammattikorkeakoulut toimivat muutaman vuoden kokeiluversioina ja vuonna 1994 säädetyn lakin perusteella niitä aloitettiin vaiheittain vakinaistamaan. Vuosina 1995-1996 Suomessa toimi 22 väliaikaista ammattikorkeakoulua ja vuonna 1998 opetusministeriön alaisuudessa toimi 32 ammattikorkeakoulua. Vuonna 2020 ammattikorkeakouluja on Suomessa 24 ja niissä opiskelee yhteensä 145 000 opiskelijaa.

 

Tutustu AMK-lakkeihin



Loading...